headerimage

Voorstellen nieuwe diabetesverpleegkundige

Voorstellen nieuwe diabetesverpleegkundige

Mijn naam is Beatrijs Balvers- de Koning 54 jaar oud en getrouwd met mijn jeugdliefde Wil. Sinds 1 januari 2023 ben ik als kinderdiabetesverpleegkundige in opleiding gaan werken binnen het ETZ en per 9 februari ben ik begonnen met de opleiding.

Ik werk samen met Rianne en Roos. Twee collega’s die mij niet geheel vreemd zijn. Na mijn inservice opleiding in het toenmalige Dijkzigt ben ik vanaf 1990 werkzaam geweest op de kinderafdeling van het Elisabeth ziekenhuis en heb toen de kinder- en neonatologie aantekening gehaald, waar zij toen ook werkzaam waren. Vanwege het feit dat mijn man en ik kinderen kregen en de opvang toen nog niet zo makkelijk te regelen was, heb ik er vanaf 1999 voor gekozen om mijn gezin voor te laten gaan. Iets waar ik nooit spijt van heb gehad. Ondertussen zijn onze dochters, Manon (28 jaar), Simone ( bijna 27 jaar) en Carlijn (25jaar) zelfstandig en wonen zelfstandig of samen. Ze doen alle 3 een promotieonderzoek bij verschillende universiteiten. Grappig want de oudste doet dit zelf op het gebied van diabetes.

Meer patiënt contact
Mijn keuze voor het gezin heeft er wel gezorgd dat ik werk wilde dat daarbij paste met als gevolg meerdere werkgevers in de loop van de jaren. Ik heb ervaring opgedaan in het peuterspeelzaalwezen, dermatologie, kinderthuiszorg, PGB bij kinderen, spoedhuisartsenzorg, asielhuisartsenzorg en de GGD-afdeling infectieziekten. Tijdens de periode van de GGD kwam ik door de corona crisis erachter, dat ik het patiëntencontact wel erg miste. Na de kans aangepakt te hebben om via het RIVM mij te laten detacheren op Bonaire voor 3 maanden, besloot ik op zoek te gaan naar een andere baan. Aangezien ik op de poli KNO nog niet de voldoening vond die ik zocht en ik de vacature zag voor deze functie ben ik eens gaan praten met Rianne.

Thuiskomen
Het bevalt me tot nu toe zeer goed. Het is net of ik weer thuiskom. Alles valt op zijn plaats. Ik merk wel dat ik mijzelf tijd moet gunnen om alles rondom diabetes bij kinderen onder de knie te krijgen. Vooral de techniek daarbij is een uitdaging. De opleiding helpt daar natuurlijk wel bij. Tot nu toe is deze zeer leerzaam, maar ik merk wel dat het steeds meer tijd gaat vragen om alle opdrachten uit te werken.
Ik hoop in de toekomst een positieve bijdrage te kunnen leveren aan Kidz&ko.

Mochten jullie nog meer willen weten dan neem gerust contact op via b.dekoning@etz.nl

Groetjes Beatrijs