headerimage

De Diabetes Games! 

Met dit bericht wil ik jullie meenemen naar het grootste evenement voor kinderen met diabetes, dat wij gaan organiseren op zondag 30 juni: de Diabetes Games! 

De Diabetes Games is een idee dat ontstaan is uit de Olympische Spelen. Dit evenement zal dan ook de Olympische Spelen voor kinderen met diabetes in Nederland worden. Op die dag ‘strijden’ kinderen voor ziekenhuizen en kunnen jullie als ziekenhuis naar huis met medailles! Graag licht ik toe hoe het er uit gaat zien en hoe jullie mee kunnen doen!  

 

Opzet Diabetes Games  

Op zondag 30 juni zullen er in vier rondes, twaalf verschillende clinics worden georganiseerd. Deze clinics zullen geleid worden door topsporters of ex-topsporters. Naast de clinics hebben wij een Gouden Dorp waar je informatie kan ophalen, waar side events zijn en waar het vooral heel gezellig is om een praatje met elkaar te maken. Het is dus niet verplicht om elke ronde een clinic mee te doen. Je kan er ook voor kiezen om een ronde door te brengen in het Gouden Dorp! 

  

De clinics die georganiseerd worden en waar een medaille verdient kan worden zijn: voetbal, handbal, hockey, volleybal, basketbal, BMX, Baseball5, Flagfootball, Judo, Dansen, Kickboksen & Atletiek. Daarnaast zal ook de DiabetesCup, ons grote voetbaltoernooi, een onderdeel zijn van de Diabetes Games.  

  

Door deelname aan een clinic of door punten te verdienen bij de side events, kunnen de deelnemers punten scoren voor hun ziekenhuis! Alle ziekenhuizen strijden in een klassement om de Diabetes Games van 2024 te winnen! Daarom willen wij jullie vragen om extra jullie best te doen om met zoveel mogelijk kinderen van jullie ziekenhuis door te verwijzen naar dit unieke event op Papendal. Jullie willen natuurlijk de Diabetes Games van 2024 winnen! We hebben al veel aanmeldingen binnen en bijna alle ziekenhuizen zijn al vertegenwoordigd! 

Deelname aan de Diabetes Games kost 5 euro. Bij aankomst meld je je aan en ontvang je consumptiebonnen ter waarde van 5 euro, die je kunt gebruiken bij de foodtrucks.

Willen jullie toch nog wat extra informatie? Neem dan gerust even contact op! Ik hoop jullie op zondag 30 juni met een mooie groep in Arnhem te zien! 

 

 Sportieve groet, 

Dylan Rovroy

Telefoon 085 – 0601000

www.bvdgf.org 

Papendallaan 7 

6816VD Arnhem 

Sporten met diabetes kan zo! | Bekijk onze evenementenNationale Diabetes Challenge