headerimage

Babette’s D-Support verhaal

Babette’s D-Support verhaal

Op 20 mei 2020 kreeg onze dochter, toen 1 jaar, de diagnose diabetes type 1. Ons leven stond, zoals iedereen wel bekend, op zijn kop. Veel dingen die daarvoor vanzelfsprekend waren, waren dat nu ineens niet meer, waaronder samen een avondje weggaan en een oppas laten komen.

Corona
Toen we de diagnose kregen zaten we midden in de Corona tijd en zaten we voornamelijk thuis. We hebben dus zeker een jaar geen oppas nodig gehad.Als we die wel nodig hadden, dat was dan heel sporadisch, vroegen we iemand uit onze familie. Gelukkig had onze dochter vrij snel een insulinepomp wat het een stuk makkelijker maakt voor degene die komt oppassen.
Naarmate we steeds meer weer ons normale leven gingen oppakken hoe meer we merkten dat we vaker oppas nodig hadden. Alleen onze familie woont niet in de buurt. Dus moesten we het vooral plannen en het was niet altijd mogelijk.
De oppas meisjes van 14 en 16 jaar konden we niet meer vragen, want die kun je de verantwoordelijkheid van een kind met diabetes niet geven.

D-Support
Van iemand binnen ons diabetesteam kregen we de tip om te kijken bij D-Support. Zij bemiddelen tussen ouders met een kind met diabetes en een oppas.
We hebben contact met D-Support opgenomen en zij hebben een oppas in de buurt gevonden voor ons. Dat was enorm fijn. Het klikte heel goed tussen ons en de oppas en ook de kinderen vinden haar leuk.

Op school
Toen onze kinderen, onze dochter is één van een tweeling, naar school gingen stonden we voor een nieuwe uitdaging. De basisschool stond gelukkig open voor een training en D-Support heeft voor vijf leerkrachten een e-learning verzorgd over diabetes in het algemeen. Daarna is onze diabetesverpleegkundige op school geweest om een en ander over onze dochter uit te leggen en na uitleg van mij over de pomp is ze gestart en eigenlijk gaat het hartstikke goed op school.

Onlangs hebben we een extra oppas, uit onze vriendenkring, achter de hand die ook de e-learning via D-Support heeft gevolgd.

We zijn dus wel echt blij met deze ondersteuning, want zo kunnen we toch weer met regelmaat wat tijd voor elkaar vrijmaken